پازل های تصویری برای کودکان , تاثیر پازل بر کودکان , پازل مناسب کودک

اهمیت پازل های تصویری برای کودکان

پازل‌ها بخش مهمی از دوران کودکی هستند که ارتباط بین اجزای مغز را تقویت می کنند. پازل ها علاوه بر جنبه بازی و سرگرمی یکی از با اهمیت ترین ابزار های آموزشی برای کودکان محسوب می شوند. از اهمیت پازل های تصویری برای کودکان می توان به بالارفتن توانایی ها و مهارت های کودک در زمینه های مختلف، تقویت قوه تکلم و تقویت حافظه کودک اشاره کرد.

کودک متوجه خواهد شد هر کدوم از قطعات پازل، جزئی از تصویر است و برای کامل کردن طرح مجبور است رنگ ها و طرح اصلی را به خاطر بسپارد. مهارت دراین کار به یادگیری خواندن ونوشتن اوکمک خواهد کرد.

5 اهمیت پازل های تصویری برای کودکان:

  1. تقویت توانایی حل مسئله: پازل باعث تقویت مغز و قوه تخیل می شود. چون کودک نیاز به برنامه‌ریزی و حل مسئله دارد و هرچه پازل جلو می‌رود احساس رضایت بیشتری ایجاد می‌شود. توانایی حل مسئله که با بازی پازل به دست می‌آید برای تمامی افراد درهر سنی مناسب است و از کودک 1 ساله تا افراد بزرگسال  می‌توانند با این بازی سرگرم شوند و به افراد کمک می‌کند ذهن‌شان را فعال نگهدارند.
  2. استفاده همزمان از دو نیمکره مغز: برای درست کردن پازل کودک مجبور است هم به جزئیات توجه کنه و هم به کلیات یعنی در کنار منطقی فکر کردن خلاقیت هم داشته باشد که این کار باعث به کارگیری همزمان دو نیمکره مغز می شود که طبق تحقیقات یادگیری ریاضی برای افرادی که از دو نیمکره مغز همزمان استفاده میکنند بهتر است.
  3. تقویت حافظه: پازل اتصال بین اجزای مغز را تقویت می کند. چون کودکان در سن رشد هستند و بهترین شرایط را برای تقویت و تکامل ذهنی دارند، درست کردن پازل از همه بیشتر برای کودکان مفید است.
  4. ترشح دوپامین: مغز انسان انواع مختلفی از پیام رسان های عصبی را تولید و به نواحی مختلف مغز کمک می کند و تا با بقیه نواحی سیستم عصبی بدن ارتباط برقرار کنند. حل پازل ها در ترشح دوپامین موثر هستند. در طول مراحل مختلف حل پازل، کودک با موفقیت های کوچک و بزرگ در زمینه حل مسائل روبه رو می شود و این موفقیت ها باعث ترشح دوپامین می شوند که در ایجاد حس و حال روحی خوب در کودک موثر است.

پازل ها برای یادگیری واژه ها، شکل ها، رنگ ها، حیوانات و … کارایی دارد. بسیاری از مهارت ها به وسیله ی پازل ها به کودکان آموخته می شود و ذهن آن ها در هنگام چیدن قطعات پازل، از چند وجه تقویت می شود. در خرید پازل ها باید به سن و سطح درک کودک توجه داشت.

پازل نباید آن قدر آسان باشد که کودک علاقه اش را از دست بدهد و احساس خستگی کند، بلکه  پازل باید کودک را به فک کردن مجبور کند تا پس از مقداری تلاش و کوشش فکری، بتواند بر آن پیروز شود تا برایش جذاب و شیرین باشد.

برای دیدن انواع پازل های آموزشی انتشارات نیک پی روی قسمت لینک شده کلیک کنید.

کودک باید با‌ صبر و به آرامی پازل بازی کند تا به نتیجه دلخواه برسد. کودک را راهنمایی کنید و زمان کافی بدهید، صبر کنید تا خودش پازل را حل کند و کار او را انجام ندهید. ابتدا با شکل ها و پازل های ساده شروع کنید و کم کم به سمت پازل های کمی پیچیده تر و مفهومی تر بروید. به همین دلیل انتخاب پازل مناسب برای کودک بسیار مهم است.

طبقه بندی پازل ها:

  • پازل فصل: در این نوع پازل تصویری از فصول (بهار، تابستان، پاییز، زمستان) است. این پازل ها غالباً طرح کلی یک فصل را نشان می دهد. هنگام حل کردن پازل با کودک در باره اون فصل صحبت کنید مثلاً، بگید: این تصویر مربوط به چه فصلی است؟ فصل قبل و بعد از این فصل چه فصلی است؟ در این فصل چه میوه هایی هست؟ از نظر دما چطور است؟ درختان چه شکلی را دارند؟ پرندگان چه کار می کنند؟ چه لباس هایی باید بپوشیم؟ و….
  • پازل موضوعی: این پازل، تصویر اصلی شامل منظره ای از روستا، خیابان، منزل، مدرسه، باغ وحش و … است. همان طور که گفته شد، همراه با عرضه ی پازل، می توانیم پرسش هایی در خصوص موضوع پازل از کودک بکنیم و یا این که از کودک بخواهیم درباره ی آن داستانی بیان کند.
  • پازل فرم و اندازه: این پازل ها قطعاتی کم و بسیار ساده دارند که در مراحل اولیه که کودکان هنوز آمادگی کافی برای بازی با پازل های دیگر را ندارند، در اختیارشان قرار می گیرد و معمولاً به اندازه های مختلف و متشابه هستند.

برای دیدن انواع پازل های کارتونی روی قسمت لینک شده کلیک کنید.

  • انتشارات نیک پی
  • 1399/05/01
  • 95 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!