کودکان چگونه کتاب خواندن را می آموزند؟, کتاب خواندن کودکان, کتاب کودک, تاثیر مطالعه کتاب بر پیشرفت کودکان

کودکان چگونه کتاب خواندن را می آموزند؟

کتاب خواندن کودکان باعث می شود آن ها نوشتن را هم راحت تر یاد بگیرند. در این مقاله می خواهیم به این موضوع بپردازیم که کودکان چگونه کتاب خواندن را می آموزند؟ چون آموزش کتاب خواندن به کودکان یک روش آموزشی برای رشد و پیشرفت کودک است. اگر از ابزار و کتاب های مناسب گروه سنی کودک استفاده کنید کودکان کتاب خواندن را در کوتاه ترین زمان می توانند یاد بگیرند. کودکان در ابتدا می توانند گوش کنند، حرف بزنند و سپس با استفاده از این مهارت‌ها خواندن و بعد نوشتن را یاد بگیرند. کتاب خواندن برای کودکانی که هنوز معنی کلمات را نمی داند باعث درک ارتباط بین کلمات و معانی آن ها می شود و همین موضوع باعث علاقه کودک به مطالعه در تمام عمر می شود.

کودکان چگونه کتاب خواندن را می آموزند؟

  1. خواندن کتاب را جزو برنامه روزمره قرار دهید: برای اینکه کودکتان به خواندن کتاب علاقه مند شود باید هرروز برای او کتاب بخوانید و بهتر است این کار را از زمان خردسالی فرزندتان شروع کنید و تا زمان رفتن به مدرسه ادامه دهید. کتاب های مناسب با سن کودک تهیه کنید که برایش قابل فهم باشد. بهتر است که در هنگام خواندن کتاب برای کودکتان او هم در خواندن با شما شریک شود.
  2. به عنوان الگو شما هم کتاب بخوانید: از آنجایی که کودکان به رفتار های والدین خود دقت می کنند و از آن ها به عنوان الگو پیروی می کنند بهتر است والدین هم ساعتی از روز را به مطالعه اختصاص بدهند و تعدادی از کتاب های کودک هم در دسترسش بگذارند تا اوهم در صورت تمایل هر کتابی را که دوس دارد انتخاب کند و بخواند.
  3. کتابخانه برای کودک خود درست کنید: بهتر است کتاب ها را در دسترس کودکان خود قرار دهید و چند کتاب مناسب گروه سنی و علاقه کودک خود برایش تهیه کنید و از او بخواهید با سلیقه خودش کتاب ها را بچیند حتی می تواند از کتاب هایش در بازی هایش هم استفاده کند محلی برای کتاب خواندن نزدیک کتابخانه اش درست کنید چند بالش کوچک، پتو و صندلی راحت و هنگام خواندن کتاب برایش کیک و نوشیدنی و خوراکی بیاورید.
  4. با کودک خود به شهر کتاب ها بروید: رفتن به کتابخانه ها و شهر کتاب ها با کودکان خود علاقه زیاد به کتاب را در کودک به وجود می آورد. اینکار باعث می شود کودک در بین قفسه های کتابخانه بچرخد و کتاب های مورد علاقه اش را خودش انتخاب کند و احساس لذت داشته باشد.
  5. حروف الفبا را به کودک آموزش دهید: زمانی که کودک شما کمی بزرگ تر شد و با کلمات آشنایی بیشتری پیدا کرد. حروف هر کدام از کلمات را به صورت جداگانه بهش بیاموزید و می توانید این کار را با بازی های مختلف انجام دهید مثلا بعد از یاد دادن هر حروف بهش مجله ای بدهید و بگویید دور حروفی که بهش آموزش دادین خط بکشد.
  6. آموزش کلمات هم آوا: برای آموزش کلمات هم آوا به کودک می توانید از کتاب داستان های اتل متل استفاده کنید. این کار باعث می شود کودکتان با ترکیب کلمات هم آشنا شود و راحت تر خواندن را بیاموزد.
  7. به کودک خود اجازه دهید برایتان داستان تعریف کند: بعد از هر بار کتاب خواندن برای کودکتان از او بخواهید نمایش همان داستان را با عروسک هایش برایتان اجرا کند یا داستانی که در ذهنش است را با کمی جزئیات برایتان تعریف کند این کار هم به قوه تخیل کودکتان کمک می کند و هم می تواند در آینده داستان نویسی کند.
  8. بلند خوانی را با کودکتان تمرین کنید: از کودک خود بخواهید کلمات یا داستان کتاب را با صدای بلند برایتان بخواند این کار باعث می شود شما مهارت خواندنش را بهتر بررسی کنید. بلند خوانی باعث افزایش تمرکز کودکتان هم می شود و به مهارت روانخوانی او کمک می کند.

کودکان در دوره ی 1 ماهگی تا 1 سالگی بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی‌شان می توانند روزانه کلمات زیادی یاد بگیرند. اولین و راحت ترین راه برای آموزش کلمات به کودک از طریق نشان‌دادن تصاویر کتاب است مثلا شما کلمه ای را بگویید و تصویرش را در کتاب به او نشان دهید متوجه خواهید شد کودک به راحتی تصویر و کلمه را به ذهن می سپارد با استفاده از این روش می‌بینید کودکان از چیزی که فکر می کنید باهوش‌ترند. و بهتر است برای این دوره از گروه سنی از کتاب های جلد سخت یا کتاب های نمدی و پارچه ای استفاده کنید

با خواندن کتاب برای کودک خود به او نشان دهید چطور کتاب را نگه می دارند، جمله‌ها از راست به چپ خوانده می شود و با کمک او کتاب ها را ورق‌ بزنید. آموزش این مسائل قدم‌های اولیه‌ی کتاب‌خواندن است که باعث می‌شود با بزرگ تر شدن کودک خودش خواندن کتاب را به طور مستقل انجام دهد.

برای جلب توجه کودکان به کتاب از کتاب‌های برجسته، کتاب‌های انگشتی و کتاب‌های پارچه ای استفاده کنید چون کودک با لمس این کتاب ها از خواندن لذت می برد و می تواند کودک را به خواندن کتاب علاقمند کند. به این کتاب ها کتاب های تعاملی می گویند که خواندن یک کتاب تعاملی یا برجسته بعد از یک کتاب معمولی عکس دار کمک می‌کند کودک شما به هر دو نوع کتاب علاقه‌مند شود. “شما می توانید با کلیک بر روی قسمت لینک شده کتاب های برجسته انتشارات نیک پی را مشاهده نمایید. “

اگر کودکتان را مجبور به کتاب خواندن و ساعت زیادی یک جا نشستن کنید باعث می شود کتاب خواندن را تنبیه به حساب بیاورد. می توانید به اندازه تمرکز و حوصله ای که دارد برایش کتاب بخوانید وقتی خسته شد اجازه دهید استراحت کند و چند ساعت بعد برایش مجدد ادامه کتاب را بخوانید.

  • انتشارات نیک پی
  • 1399/05/22
  • 26 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!