...
رنگ آمیزی , رنگ آمیزی کودک , کتاب رنگ آمیزی , فواید رنگ آمیزی

فواید رنگ آمیزی برای کودک

از جمله فواید رنگ آمیزی برای کودک این است که به او کمک می کند نه تنها از لحاظ روانشناختی رشد کند بلکه باعث خلاقیت او نیز میشود .تقریبا همه کودکان رنگ کردن را دوست دارند و این موجب فراهم نمودن اوقات شاد و سالمی برای کودکان و حتی بزرگسالان نیز می شود. کودکان به رنگ ها بسیار علاقمند هستند و ناخودآگاه جذب آن ها میشوند رنگ آمیزی میتواند به یکی از محبوب ترین تفریحات کودک شما تبدیل شود.
این روزها کتاب های رنگ آمیزی بسیار متنوعی در بازار وجود دارند ولی باید دقت کنید کتابی با طرح های ساده انتخاب کنید که نیازی به استفاده از رنگ های زیاد و متفاوت نداشته باشد زیرا این کار باعث گیجی و گمراهی کودک شما میشود.

همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که کودک شما روح بسیار حساس و لطیفی دارد و کوچکترین چیز ها ممکن است روی او تاثیرات منفی داشته باشد.
اگر کودک شما بعد از مدتی تلاش موفق نشود یک کتاب را به زیبایی رنگ آمیزی کند احساس شکست و نا امیدی کرده و این باعث از بین رفتن اعتماد به نفس او میشود.

ده فایده رنگ آمیزی برای کودک

۱) رشد مهارتهای حرکتی

فعالیت رنگ آمیزی به تقویت مهارت های حرکتی کودکان کمک می کند. دست گرفتن و حرکت دادن مداد رنگی جزو  مواردی هستند که به رشد و قوی تر شدن ماهیچه های انگشتان، دست ها و مچ دست کمک زیادی می کنند. رشد مهارت های حرکتی ظریف به کودکان کمک می کند تا بتوانند دست خط بهتری داشته باشند و همچنین در دستکاری اشیاء ریز (مانند باز و بسته کردن دکمه ها، بند کفش، مهره ها و …) بهتر عمل کنند. بدین ترتیب آنها می توانند با توجه به تقویت این مهارت های حرکتی، در تایپ کردن، فعالیت ها و کارهایی که مستلزم چالاکی حرکتی اند و همچنین رشته های ورزشی بهتر عمل کنند.

۲) ایجاد آمادگی برای ورود به مدرسه

کودکان در کلاس های درس معمولا  با  مداد و کاغذ سر و کار دارند مانند نوشتن تکالیف، مشق ها، امتحانات و دیگر فعالیت های نوشتنی . رنگ آمیزی می تواند در آماده سازی بچه ها برای نوشتن روی کاغذ نقش قابل توجهی داشته باشد.

۳) بر انگیختن خلاقیت

رنگ آمیزی روحیه خلاق و درک تفاوت ها  را پرورش می دهد. رنگ آمیزی باعث رشد تخیل بچه ها می شود و به طور طبیعی به آن ها یاد میدهد تا به ایده های جدید فکر کنند.

۴) کمک به بهتر شدن دست خط

چالاکی, قدرت دست و توجه به جزئیات جزو موارد ضروری برای نوشتن کتابی و خط شکسته محسوب می شوند. شروع رنگ آمیزی در سن پایین به رشد این ویژگی ها برای نوشتن کمک می کنند تا بعدا کار نوشتن برای کودک به راحتی و به طور طبیعی اتفاق بیافتد.

۵) آگاهی، شناخت و تشخیص رنگ ها

رنگ آمیزی تمرینی است برای افزایش آگاهی از رنگ های اصلی و رایج و همچنین باعث میشود تا کودک با تعداد بیشتری از رنگ ها آشنا شود.

۶) تقویت تمرکز و هماهنگی چشم-دست

هماهنگی و توانایی تمرکز در کودکان خردسال در حال رشد می باشد، انجام فعالیت هایی مانند رنگ آمیزی موجب پرورش و تقویت  این استعداد می شود. گرفتن مداد رنگی، انتخاب رنگ ها، رنگ کردن جاهای مورد نظر و تراش کردن مداد رنگی ها همگی می توانند به پرورش و تقویت هماهنگی چشم-دست در کودکان کمک کنند.

۷) پرورش ادارک دیداری-فضایی

کودکان بوسیله رنگ آمیزی از ساختار و چگونگی خطوط (شکسته، منحنی، خط راست …) و شکل آنها، الگوها و اشکال مختلف آگاه می شوند.

۸) افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس

توانایی تکمیل یک رنگ آمیزی، عزت نفس و اعتماد به نفس را در کودکان ایجاد میکند. رنگ آمیزی کردن و کامل کردن انواع طرحها برای کودکان دستاورد بزرگی به حساب می آید و حس غرور و اعتماد به خود را در آنها افزایش می دهد.

۹) پرورش مهارت ابراز وجود

رنگ آمیزی وسیله ای مفید برای  ابراز وجود است .هنگامی که کودک مشغول رنگ آمیزی است و خودش به تنهایی تصمیم میگیرد چه جاهایی را رنگ کند و یا از چه رنگی استفاده کند احساس مفید بودن و مستقل بودن میکند.

۱۰) درمان و رهایی از استرس

رنگ آمیزی فعالیتی آرامش بخش و درمان کننده است به خصوص برای کودکانی که هیچ وسیله و روزنه ای برای دفع ناملایمات و تخلیه هیجانات ناخوشایند ندارند. حتی کودکانی که نرمال و عادی هستند نیز می توانند از طریق رنگ آمیزی احساسات، سَرخوردگی ها و عواطف خود را تخلیه کنند.

نکته آخر

سعی کنید رنگ آمیزی برای کودکتان جنبه تفریح و سرگرمی داشته باشد نه آموزش. اگر کودکتان تمایلی به رنگ آمیزی نداشت هرگز او را مجبور به انجام کاری نکنید و اگر برای رنگ آمیزی اجسام از رنگ های اشتباه استفاده کرد او را شماتت نکنید زیرا باعث میشوید کودک احساس ناتوانی کند.

  • انتشارات نیک پی
  • 1399/01/03
  • 139 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!