...
کتاب کودک | کتاب آسان | کتاب آموزشی | تصویر سازی کتاب کودک | تصویر سازی آسان | تصویر سازی مناسب کودک

مراحل تصویرسازی کتاب کودک

تصویرسازی متن کتاب داستان، یکی از خلاقانه ‌ترین کارهایی است که می ‌توانید در صنعتِ چاپ انجام دهید. با اطلاع از مراحل تصویرسازی کتاب کودک می توانید دنیایی بصری را از لابه‌ لای کلمات و عبارات درهم ‌تنیده شده بیافرینید. تصویرگری متن کتاب داستان، هم برای داستان کودکان امکان ‌پذیر است و هم داستان ‌های مخصوص بزرگسالان.

توجه داشته باشید تصویر سازی کتاب کودک کاری بسیار پیچیده می باشد زیرا مخاطب آن کودکان هستند. کودکان دارای روحی حساس و لطیف می باشند و کوچکترین اشتباه ممکن است روی آن ها تاثیر منفی داشته باشد.

با در نظر گرفتن ویژگی های تصویر سازی کتاب کودک می توانید شروع به کار کنید :

مراحل تصویر سازی کتاب کودک

 داستان را بخوانید

مهم ترین مرحله تصویرسازی کتاب کودک آگاهی کامل از داستان است. اگر خیلی خوش ‌شانس باشید و داستان مورد نظرتان منتشر شده و جلد داشته باشد، می ‌توانید از طرح آن الهام بگیرید.

داستان را با دقت مطالعه کنید، چرا که برای تصویرسازی داستان، باید شخصیت‌ های داستان را به ‌خوبی بشناسید و روند تکامل و شکل ‌گیری آن ‌ها را در نظر داشته باشید. باید ساعت ‌ها برای خواندن و تحلیلِ داستان وقت بگذارید.

هنگام خواندن داستان، بهتر است یادداشت ‌برداری کنید؛ مثلاً ویژگی‌ های شخصیت‌ های داستان و زمان و محل وقوعِ حوادث را یادداشت کنید. این یادداشت ‌برداری برای تصویرسازی داستان ‌های بلند و پُر جزئیات به شما خیلی کمک می ‌کند، چرا که ممکن است جزئیاتِ ابتدای داستان را فراموش کنید.

با نویسندۀ داستان دیدار کنید

اگر از داستان لذت بردید و خواستید تصویرسازی آن را انجام دهید، حتماً با نویسندۀ آن دیدار کنید و در مورد صفحه ‌هایی که باید تصویرسازی شوند و همچنین سبکِ تصویرسازی، با هم به توافق برسید. در طول کار، تصاویر را به نویسندۀ اثر نشان دهید و نظر او را هم بپرسید.

اما اگر می ‌خواهید برای داستان خودتان تصویرسازی کنید یا داستانی را تصویرسازی کنید که نویسندۀ آن در قید حیات یا در دسترس نیست، می‌ توانید هر قسمت یا صفحه ‌ای از داستان که برای خودتان جذاب بود را انتخاب کنید.

اگر هم دوست داشته باشید، می‌ توانید خودتان داستانی بنویسید و تصویرسازی آن را انجام دهید. نوشتن و تصویرسازی داستان کار بسیار لذت بخشی خواهد بود. اگر تصویرسازی داستان خودتان را انجام دهید، کارتان بسیار راحت ‌تر خواهد بود، چون از ذهنیت نویسنده که خودتان هستید کاملاً آگاهید.

تصویرسازی را آغاز کنید

روندِ تصویرسازی به سبکِ کارِ شما، به عنوان یک هنرمندِ تصویرساز، بستگی دارد. برخی تصویرسازان ترجیح می ‌دهند کار تصویرسازی را با قلم و کاغذ آغاز کنند و در ابتدا، طرح ذهنی ‌شان را روی کاغذ پیاده کنند.

این هنرمندان، معمولاً چندین طرح را روی کاغذ پیاده، سپس آن‌ ها را با یکدیگر مقایسه می‌ کنند، نظر دیگران را نیز می ‌پرسند و در نهایت، وارد مرحلۀ اصلی و خلق تصویر نهایی می‌ شوند.

این طرح اولیه، بسیار ساده است و جزئیات چندانی ندارد. اصلاً نیازی نیست در طول طراحی اولیه، طرحتان را اصلاح کنید، فقط هر آنچه در ذهن دارید؛ بدون وقفه، روی کاغذ پیاده کنید.

باید و نباید های تصویر سازی برای کودک

  • تصاویر باید ساده و واضح باشند و در آن از فضاهای خالی و یک‌دست استفاده شده باشد.
  • سبک تصویر باید با سبک کتاب هماهنگ باشد.
  • تصاویر باید متناسب با سن کودک باشند و در فهم متن داستان او را یاری کنند.
  • تصاویر باید با هم مرتبط و به متن داستان وفادار باشند.
  • تصاویر می‌توانند بخشی از داستان که در متن نیامده را تعریف کنند و چیزی فراتر از داستان داشته باشند.
  • خلاقانه بودن تصاویر و جاری بودن تخیل در آن نیز از نکات مثبت یک تصویرگری خوب به حساب می‌آید.

حرف آخر

یادتان باشد زمانی که کتاب منتشر شود دیگر راهی برای اعمال تغییرات وجود ندارد بنابراین در مراحل تصویرسازی کتاب کودک , اگر هر یک از بخش‌های کتاب موجب نارضایتی شما شده‌ است، نگرانی‌های خود را ابراز کنید.

از دوست یا همکاری که در تهیه‌ ی کتاب نقشی ندارد بخواهید کتاب را مطالعه کند و نظرش را بیان کند.

تمام انرژی خود را روی تصویرگری یک کتاب متمرکز کنید و بعد از اتمام آن سراغ کتاب بعدی بروید.

کتاب نهایی محصول یک همکاری چندجانبه است و اسم شما هم در آن ذکر شده است.

شما به خودتان مدیون هستید که بهترین تلاش و توانایی‌تان را در این زمینه و در راستای ایده‌های نویسنده و نیازهای ناشر ارائه کنید.
تا وقتی این کار را انجام دهید، می‌توانید در اوج بمانید

  • انتشارات نیک پی
  • 1399/01/26
  • 213 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!