تاثیر کتاب شعر بر کودکان
آشنا کردن کودکان با کتاب در تقویت هوش، خلاقیت، حرف زدن و قدرت تفکر کودکان بسیار تاثیرگذار است.کتاب شعر شامل زبان شادی ها، غم ها، آرزوها و نفرت هاست. شعر وسیله ی تفریح و سرگرمی است. همه ی کودکان از همان ابتدای تولد به شعر علاقه نشان داده و از آن لذت می برند. والدین باید متوجه تاثیر کتاب شعر بر کودکان باشند شعر دید تازه ای به کودکان از دنیای اطرف شان می دهد و به آن ها کمک می کند تا با دید جدید و با احساسات خوب دنیا را ببینند. در واقع شعر ارتباط کودکان را با دنیای اطرفش عمیق تر، عاطفی تر و دلچسب تر می کند.
4 تاثیر کتاب شعر بر کودکان:
- راحت خواندن مطالب: اولین چیزی که کودکان موقع شعر خواندن به آن توجه می کنند. قافیههاي شعر است. قافیهها به کودکان کمک می کنند تا بتوانند آهنگ کلمات متفاوت را درک کنند و در نتیجه راحت تر بخوانند و حتی بعدها راحت تر بنویسند.
- درک کلمات: در شعر کلمات به همان شکلی که در کتاب ها به کار میروند نیستند، برای مثال گاهی کلمهاي کوتاهتر میشود یا طوری به کار می رود که معنای آن کاملا تغییر می کند. شعرهای کودکان هم با این که ساده هستند امام از این تغییرات کلمات دارند. درنتیجه شعر خواندن به کودکان کمک می کند تا یاد بگیرند که گاهی شکل کلمهاي عوض می شود اما ممکن است همان معنی را داشته باشد کسب این مهارت به کودک کمک می کند تا در آینده بتوانند بهخوبی از عهده خواندن و درک کلمات بر بیاید.
- آشنایی با مفاهیم ادبی: از آنجایی که در شعر ها مفاهیمی مانند: جان بخشی، استعاره وتشبیه اشتفاده می شود و معمولا این مفاهیم مورد سوال کودکان قرار می گیرد در این موقعیت والدین می توانند به زبان ساده این مفاهیم را به کودک آموزش دهند.
- تقویت حافظه: حفظ کردن شعر به کودکان کمک می کند تا تلفظ کلمات سخت و خواندن را راحت تر یاد بگیرند و حافظه خودرا تقویت کنند.
بیذوقترین افراد نسبت به ادبیات میتوانند دستکم چند شعر کوتاه دوران کودکیشان را از حفظ بخوانند. این شعرها هستند که مانند سایه و تا آخر عمر ما را همراهی میکنند، قدرت زیادی در ساختن دیدگاه کودکان نسبت به زندگی حال و آینده دارد. پس با توجه به اهمیت ادبیات کودک مهم است که اولا برای کودکانمان شعر بخوانیم و دوما شعرهایی برای آنها بخوانیم که پایه زندگی آینده آنها را محکمتر کند.
ویژگی های کتاب شعر کودک شامل ویژگی هایی است که بتوند نشاط ،حرکت و جنب و جوش را در کودک ایجاد کند. کودک در چنین فضایی رشد می کند و از خواندن شعر لذت می برد. از طرف دیگه اشعاری که در آن از عناصر طبیعت مانند باران و گل و آسمان و… استفاده شده بیش تر نظر کودکان را به خود جلب می کند.
انواع شعر کودک:
- لالایی ها: لالایی ها جزوه شاعار عانیانه ای هستند که مادران برای کودکان خود میخوانند و در بسياري از آنها موضوع های جالبي است که حکايت از درد دلهاي مادر يا آرزوها و اميدهاي او براي آيندهي کودک خود دارد.
- شعر داستانی: در این نوع شعر ها از کلمات اهنگین استفاده شده که بیان موضوع یا داستان را برای کودک هیجان انگیز، جذاب و احساسی می کند.
- شعر حماسی: این نوع شهرها مانند شعر های داستانی هستند با این تفاوت که موضوع آن ها حماسی اند مانند شاهنامه فردوسی.
- شعر غنایی: در شعر غنایی شاعر تلاش میکند تا ب توصیف طبیعت مانند: خورشید، ماه، گل و … کودک را با جهان زندگی آشنا کند.
- انتشارات نیک پی
- 1399/04/30
- 76 بازدید