چرا بلندخوانی برای کودکان اهمیت دارد؟
کتابخوانی با کودکان تاثیر مهمی بر رشد عاطفی و ذهنی آنها دارد. در این مقاله میخواهیم بگوییم که چرا بلندخوانی برای کودکان اهمیت دارد؟ یکی از مهمترین دلایل آموزش بلندخوانی بهبود روانخوانی کودکان است. بلندخوانی روشی موثر برای علاقهمند کردن کودکان به خواندن کتاب، گسترش دایرهی واژگان و تقویت درک مطلب آنها است. کتابخوانی برای کودک باعث میشود تا شما وقت بیشتری را با او بگذرانید.
در کنار کودک خود از خواندن کتاب لذت ببرید، با هم صحبت کنید بنابراین به مرور ارتباط عاطفی شما با کودکتان افزایش می یابد و این موضوع یکی از مهمترین دستاوردهای بلندخوانی است.
5 اهمیت بلندخوانی برای کودکان:
- تقویت قوه تخیل: وقتی شما برای کودکتان با صدای بلند کتاب می خوانید باعث می شود کودک صحنه هایی از داستان را در ذهن خود به تصویر بکشد و شخصیت های داستان را هرطور که دوس داره تصور کنه و طبق تخیل می تواند پایان داستان راهم تغییر بدهد.
- گسترش دایره واژگان: شما با تهیه کتاب هایی که کمی از سطح توانایی کودکتان بالاتر است و با خواندن آن می توانید کودکتان را با کلمات جدید آشنا کنید که هنگامی که کودک این واژهها را میشنود، تلاش میکند معنی واژه جدید را تشخیص دهد و آن را به ذهنش بسپارد.
- تقویت رابطه عاطفی بین کودکان و والدین: وقتی پدر و مادر یک کتابی را بلند برای فرزند خود می خوانند باعث می شود یک سری از حسارو باهم تجربه کنند درباره موضوعات کتاب باهم گفت و گو کنند که همین باعث تقویت رابطه عاطفی می شود.
- علاقه مند کردن کودکان به مطالعه: کتابخوانی به والدین فرصت میدهد با انتخاب کتابهای جذاب، علاقه و توجه کودک را به کتابخوانی به عنوان یک فعالیت لذتبخش جلب کنند.
- تقویت توانایی تمرکز: کودکان میتوانند هنگام شنیدن یک داستان جذاب به آنچه میخوانید توجه کنند بنابراین بلندخوانی یک کتاب مناسب برای کودک، میتواند تمرین خوبی برای تقویت توانایی تمرکز و توجه آنها باشد.
خواندن کتاب با صدای بلند بهترین و آسان ترین روش برای علاقه مند کردن کودکان به مطالعه کتاب و یادگیری است. به همین دلیل متوجه این موضوع خواهید شد که چرا بلندخوانی برای کودکان اهمیت دارد؟ خواندن برای کودک را هر چقدر زودتر شروع کنید، زود نخواهد بود. والدین می توانند از ابتدای تولد برای نوزاد خود کتاب بخوانند و صحبت با او را شروع کنند و این ایده آل ترین زمان ممکن است.
از تاثیر کتابخوانی والدین بر کودکان می توان به لذتی که از گوش دادن به یک داستان در كودكان به وجود می آید اشاره کرد که باعث می شود بخواهند دوباره به آن داستان گوش كنند و یا خودشان آن كتاب را بخوانند. بچههای كوچک ممكنه از والدین خود بخواهند كه بارها كتابی را برایشان بخوانند تا داستان را از حفظ شوند و بعد خود بتواند داستان را تعریف کنند یا بخوانند و احساس غرور كنند.
قبل از بلند خواندن یک کتاب چه کارهایی انجام دهیم؟
- قبل از شروع به خواندن کتاب برای کودک خودتان یک بار متن را خوانده و کامل به آن مسلط باشید با مسلط نبودن ما به متن، ممکن است کودک از شنیدن دلزده شود.
- فضای مناسبی برای خواندن کتاب برای کودک خود مهیا کنید و هر زمان که از شما خواست برایش کتابی را بخوانید حتی اگر وقت نداشتید بهش بگویید شب قبل از خواب برایت کتاب را می خوانم.
- اگر در کتاب، کلمهها یا موضوعات جدیدی وجود دارد که برای کودک ناشناس است، از پیش اطلاعاتی درباره آن موضوع برای کودک آماده کنید و پیش از خواندن کتاب با او مطرح کنید. مثلا اگر داستانی درباره خرگوش ها است و کودک نمیداند خرگوش چگونه جانوری است، از قبل تصویرهای جذاب و بزرگی از خرگوش به کودک نشان دهید و سعی کنید به صورت مختصر این جانور را بشناسد.
- قبل از خواندن، کتاب را به کودک نشان دهید و اجازه دهید طرح جلد را به خوبی ببینند. کودکان را تشویق کنید تا با دیدن عنوان کتاب و تصویر روی جلد آن، درباره موضوع داستان حدسایی بزنند.
- به حالت های کودکتان و به چهرهی او توجه کنید تا اگر نشانه ای از بی حوصلگی یا بیعلاقگی دیدید واکنش مناسب را در نظر بگیرید و کتاب خواندن و آموزش کودک را متوقف کنید.
- دربارهی کتاب، کودک خود را نصیحت نکنید این کار کودکان را نسبت به کتابخواندن و یادگیری دلسرد می کند. به هیچ وجه از داستان نتیجهیگیری اخلاقی مستقیم نکنید.
برای دیدن کتاب های مناسب کودکان انتشارات نیک پی روی لینک کلیک کنید
- انتشارات نیک پی
- 1399/05/06
- 89 بازدید