اهمیت مطالعه , کتابخوانی , کتاب کودک , علاقه به کتاب

اهمیت کتاب خواندن برای کودکان

اهمیت کتاب خواندن برای کودکان موضوعی است که از دیرباز موردتوجه والدین و مربیان و مسئولین آموزشی و پرورشی بوده است. بسیاری از مطالعات نشان می دهند که کودکان نوپا و پیش دبستانی که هر روز برای آنها کتاب خوانده می شود دایره واژگان بیشتری دارند.

خواندن نه تنها واژگان کودک را تقویت می کند، بلکه به آنها در درک چگونگی خواندن و نوشتن نیز کمک میکند.

اهمیت کتاب خواندن برای کودکان

1. خواندن برای کودکان خردسال، موفقیت را برایشان رقم می زند.

هرچه بیشتر برای فرزندان خود کتاب بخوانید ، آنها دانش بیشتری در همه جنبه های زندگی بدست می آورند. مطالعات بسیاری نشان میدهد که کتابخوانی در سنین کودکی باعث آماده سازی مهارتهای لازم برای مدرسه میشود.

کودکانی که از خواندن لذت می برند ، نه تنها در موضوعات زبان و سواد، بلکه در همه موضوعات مختلف نیز بهتر عمل می کنند.

2. کتاب خواندن در رشد مهارت های زبانی نقش مهمی دارد.

با آنکه هر روز با فرزندان خود صحبت میکنید ، اما واژگانی که استفاده می کنید اغلب محدود و تکراری هستند. کتاب خواندن کودک شما را در مباحث مختلف در معرض واژگان بیشمار قرار میدهد، عباراتی که ممکن است در زندگی روزمره خیلی کم آنها را بشنوند یا اصلا نشنوند.

هرچه کودکان کلمات بیشتری بدانند، به مهارتهای زبانی مسلط تر میشوند و این امر در رشد روان آنها مهم است.

3. قرار گرفتن در معرض کتاب خواندن، مغز را به فعالیت وا میدارد.

کتاب خواندن هر چند کم، بر فعالیتهای مغزی کودکان تأثیر می گذارد و به آنها كمك میكند كه مهارتهای خواندن را در خود تقویت كنند.

4- کتاب خواندن باعث افزایش تمرکز در کودک می شود.

ممکن است فکر کنید که کودک نو پا فقط می خواهد که دائماً صفحات را ورق بزند، یا به تصاویر نگاه کند و سپس کتاب را به گوشه ای بیندازد اما با کتابخوانی مداوم، کودک شما یاد میگیرد که برای مدت طولانی باید بنشیند و تمرکز کند و این امر برای سن مدرسه او بسیار مهم است.

5- خواندن، عطش دانش را تشویق می کند.

کتاب خواندن منجر به سوال در مورد کتاب و اطلاعات موجود در آن می شود. این امکان را به شما می دهد تا درباره آنچه اتفاق می افتد، صحبت کنید و از تجربه های یکدیگر و دیگران استفاده کنید.

6. کتاب ها در مورد موضوعات مختلف به کودکان می آموزند.

تهیه و انتخاب انواع مختلفی از كتابها، اطلاعات گسترده و مفیدی در مورد موضوعات مختلف به کودک می آموزد.

کتابهای آموزنده ای در مورد موضوعاتی از قبیل حیوانات مختلف ، مکان ها یا اشیاء و یا کتابهایی که مهارت های مهم زندگی مانند اشتراک ، مهربانی و همدلی و اتحاد را به کودکان آموزش میدهند.

7. کتاب خواندن باعث تقویت تخیل و خلاقیت در کودک می شود.

دیدن هیجان در چشمان کودک وقتی نمی داند که در صفحه بعدی چه چیزی اتفاق خواهد افتاد بسیار لذتبخش است. وقتی کتابی را میخوانید و از او میپرسید که به نظرش چه خواهد شد به قوه تخیل و خلاقیت او کمک کرده اید.

8- کتاب خواندن به پیشرفت همدلی کمک می کند.

وقتی کودک می تواند خود را در داستان قرار دهد، با شخصیت های کتاب رابطه برقرار کند، آنچه را که احساس می کنند او نیز احساس می کند و شروع به درک وهمدلی مینماید.

9. کتاب ها نوعی سرگرمی هستند.

با وجود پیشرفتهای امروز تلویزیون ، بازی های ویدیویی ، تلفن های هوشمند و … که در بین کودکان محبوب هستند، خواندن کتاب خوب که کودک به آن علاقه مند است می تواند بسیار سرگرم کننده باشد.

انتخاب کتابی که کودک به آن علاقمند است علاوه بر سرگرمی، میتواند اموزنده هم باشد. همواره كتابی را انتخاب كنید كه با لذت آن را بخوانید.

10. کتاب خواندن با هم، به ایجاد اتحاد و پیوند کمک میکند.

گذراندن وقت با یکدیگر ، خواندن و صحبت کردن می تواند والدین را به فرزندان خود نزدیک کند.

برای والدینی که شاغل هستند، یا زندگی شلوغی دارند، با کتاب خواندن میتوانند کودک خود را به آرامش برسانند و از کتابخوانی در کنار یکدیگر، لذت ببرند.

به عنوان والدین، ​​باید در سالهای اولیه کودکی، کتاب خواندن را در اولویت قرار دهیم تا به کودکانمان کمک کنیم تا بعدا در زندگی موفق شوند. از گذشته این سخن را بسیار شنیده ایم که “هرچه بیشتر بخوانید ، بیشتر می دانید ، و هر چه بیشتر بدانید ، مکانهای بیشتری هم خواهید رفت.”

  • انتشارات نیک پی
  • 1398/10/14
  • 17 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!