کتاب مناسب کودک , کتابخوانی برای کودکان , نحوه صحیح کتابخوانی برای کودکان , تاثیر گذاری کتاب بر کودک

روش هایی برای تاثیرگذاری بیشتر کتاب روی کودک

کتاب خواندن برای کودک جزو فعالیت هایی است که روی او بسیار تاثیر گذار می باشد. اما تاثیرات آن به طور مستقیم به نحوه بیان شما بستگی دارد. شما می توانید با مطالعه این مقاله از روش هایی برای تاثیرگذاری بیشتر کتاب روی کودک , آگاه شوید.

نه روش برای تاثیرگذاری بیشتر کتاب روی کودک

کتابخوانی برای کودکان به طور مداوم

کتابخوانی برای کودکان به طور مداوم از جمله روش هایی برای تاثیرگذاری بیشتر کتاب روی کودک می باشد. برای این که کتابخوانی در کودک تبدیل به عادت شود باید این رفتار را هر روز برای او تکرار کنید. هنگامی که کودک به صورت منظم , همراه با افرادی که به آن ها دلبستگی دارد کتاب بخواند، از آن لذت می برد و به تدریج برایش تبدیل به عادت می شود.

کتاب خواندن برای کودکان به صورت جمعی

سعی کنید شرایطی مهیا کنید , که کودک همراه با جمع کتاب بخواند. این جمع می تواند دوستان و هم سالان او و یا حتی خود شما باشید. تا قبل از دوره مدرسه می توانید همراه با کودک، کتاب های مورد علاقه او را بخوانید. در دوره مدرسه کودک ترجیح می دهد که همراه با همسالان خود کتاب بخواند، پس می توانید شرایط کتاب خوانی او را به همراه دوستانش فراهم کنید.

انتخاب کتاب را به عهده کودک بگذارید

می توانید هر از چند گاهی کودک تان را به کتاب فروشی ها و کتاب خانه ها ببرید و اجازه دهید که به اختیار خودش کتاب های مورد علاقه اش را انتخاب کند , البته شما نیز می توانید در انتخاب کتاب  به کودکتان کمک کنید.

درمورد تصاویر با او صحبت کنید

کودکان در دوره‌ی ۱۶ تا ۲۴ ماهگی، بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی‌شان، به‌طور روزانه کلمات را می‌آموزند. اولین و آسان‌ترین کلماتی که کودک یاد می‌گیرد، از طریق نشان‌دادن تصاویر کتاب است اگر از این روش استفاده کنید، می‌بینید کودکان از آنچه انتظار دارید، باهوش‌ترند. با این روش قدرت تصویرسازی کودک نیز افزایش می یابد.

در آغوش گرفتن کودک

از جمله روش هایی که برای تاثیرگذاری بیشتر کتاب روی کودک تان پیشنهاد می کنیم , در آغوش گرفتن کودک میباشد. این کار باعث می شود کودک احساس راحتی و نزدیکی بیشتری به والدین خود داشته باشد. فراموش نکنید ایجاد یک رابطه دوستانه با فرزندتان می تواند روی شخصیت و آینده او تاثیر گذار باشد.. .

داستان را به زندگی واقعی ربط دهید

سعی کنید اتفاقاتی که در کتاب می افتد و یا کارهایی که شخصیت های داستان در شرایط مختلف انجام می دهند را به زندگی واقعی فرزندتان و مشکلاتی که با آن مواجه می شود ربط دهید. با این کار باعث می شوید کودکتان در شرایط مختلف بداند چطور رفتار کند..

از کتاب برای حرف‌زدن با کودک استفاده کنید

واقعا مهم نیست کتاب را تمام کنید؛ آنچه اهمیت دارد، برقراری ارتباط با کودکتان و صحبت کردن با او می باشد . سؤالاتی درمورد تصویرهای کتاب بپرسید و اجازه بدهید مکالمه از آنجا شروع شود.

صداهای عجیب ‌‌و غریب و کودکانه در آورید

در آوردن صداهای کودکانه ممکن است به نظر شما خجالت آور باشد , اما فرزندتان به آن نیاز دارد. وقتی شما با لحنی کودکانه و عجیب با فرزندتان صحبت کنید , کودک احساس راحتی بیشتری کرده و با علاقه بیشتری به داستان گوش می دهد.

از کودک خود بخواهید آخر کتاب را حدس بزند

قبل از تمام شدن داستان , از کودکتان بخواهید انتهای ماجرا را حدس بزند. با این کار علاوه بر جلب توجه کودک به کتاب , باعث تقویت قدرت خلاقیت او نیز می شوید.

اجازه دهید کودک‌تان کنترل را به‌دست بگیرد

اگر بچه را مجبور کنید یک جا بنشیند و کتاب بخواند، فکر می‌کند خواندن تنبیه اوست. درعوض، اجازه دهید او به‌اندازه‌ی قدرت تمرکزش کتاب بخواند. وقتی خسته شد، اجازه بدهید کمی دور اتاق بدود، ولی چند دقیقه بعد دوباره به‌سراغ کتاب بروید. وقتی کودک‌تان خسته یا کسل شد، دست برندارید. درعوض، خودتان به خواندن و نظردادن درمورد داستان ادامه بدهید. معمولا او هم کنجکاو می‌شود و برمی‌گردد پیش‌تان.

  • انتشارات نیک پی
  • 1399/03/11
  • 7 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!